Juan Pablo Montoya

Schumacher anledningen till Ferraris succé – Montoya

Den felande länken hos Ferrari är Michael Schumacher.
Det påståendet kommer från Juan Pablo Montoya, gammal rival till den sjufaldige världsmästaren som fortfarande ligger allvarligt skadad på sjukhus i Frankrike sedan en skidolycka i vintras.

Schumacher och colombianen Montoya, som kört i Nascar efter att han lämnade F1 och är nu på väg tillbaka till Indycar serien, var ofta hårda konkurrenter. ”Vi prata en gång under de sex åren vi tävlade mot varandra”, citeras Montoyas, 38, av tyska nyhetsbyrån DPA.
”Han var en konkurrent, inte en vän. Formel Ett är väldigt stängt – som McLaren förare kunde jag inte bara gå sätta mig i Ferraris husbil.”

Men han värderade tydligen tysken väldigt högt, eftersom han påstod att: ”Enda gången Ferrari gjorde bra ifrån sig var när Michael fanns där.”
På samma sätt sa han att om Schumachers comeback i F1 med Mercedes inte var framgångsrik, var det på grund av Brackley-stallet. ”Han glömde inte bara hur man kör. Det är som det alltid har varit i Formel Ett,” insisterade Montoya.

Förutom det sa han att det är svårt för honom att kommentera om läget i sporten eftersom: ”Under sju år har jag inte tittat på Formel Ett. Kanske ett eller två lopp per år.”

Källa: GMM