Dietrich Mateschitz - Red Bull

Enda alternativet till Renault är en egen motor – Mateschitz

Det enda som saknas från Red Bulls titelkampanj 2014 är en ”toppmodern” motor.
Den åsikten har miljardär stallägaren Dietrich Mateschitz, som sa till österrikiske nyhetsbyrån APA på tisdag att Red Bulls enda alternativ till problemfyllda leverantören Renault skulle vara för stallet att bygga sin egen motor. Tillfrågad om alla Red Bulls aktuella problem är på grund av Renaults nya turbo V6 ”kraftenhet”, svarade MAteschitz: ”Ja. Jag tycker att vår bil än en gång är ’state of the art’, men för att kunna bevisa detta behöver den även en perfekt kraftenhet vad gäller hårdvara och mjukvara”, insisterade han.

Även under de fyrfaldiga världsmästarnas framgång har relationen mellan Red Bull och Renault ofta varit ansträngd. Med hänsyn till problemen nu, tillfrågades Mateschitz av APA ifall Red Bull ser några alternativ till att jobba med det franska bolaget. ”Kanske bara att göra en egen motor själva”, svarade han.

Men Mateschitz sa att han är säker på att Red Bull snabbt kan ta ikapp just nu F1 dominerande Mercedes.
”Jag är säker på att denna process kommer att gå fort och att vi kan ta ikapp Mercedes innan tredje loppet”, sa 69-åringen inför andra loppet 2014 i Malaysia.

”Det finns ingen anledning att tro att det här (vinna 2014 titeln) inte är vårt mål”, tillade han.
Mateschitz tippade även Sebastian Vettel, som visat tecken på frustration under 2014 hittills, att rida ut stormen med Red Bull. ”Under fyra och ett halvt år av hans fem med oss, har Sebastian haft en bil med vilken han kan vinna”, sa han.
”Han har mer än tillräckligt med karaktär, professionalism och lojalitet för att övervinna denna fas tillsammans med stallet.”

Källa: GMM