Sauber spion hos Red Bull, eller?

En tysk publikation undrar, med glimten i ögat, om det finns en Sauber spion hemma hos världsmästarna Red Bull.

Efter att det Schweiziska stallet överraskade världen med sina ultra smala sidepods oc en halv ”anknos” för sin nya C32, märkte Auto Motor und Sports Michael Schmidt att den nya Red Bull RB9, som lanserades igår, ”hade samma karaktär”.

Red Bull hävdade faktiskt att RB9 helt enkelt är en evoluton av deras titel-vinnande föregångare, medan Adrian Newey argumenterade för att konceptet med ”en ny bil” är gammaldags.

”Det är en bil i övergång, precis som alla bilarna är – utveckling är nyckeln,” sa han.

Stallet insisterade att en av de största förändringarna var den lila färgskiftningen, som markerar den officiella starten av Infiniti som titelsponsor.

Det var överhuvudtaget svårt för observatörer på Milton Keynes lanseringen att göra en riktig bedömning, fotografering var förbjudet, och de i publiken kisade för att se några av detaljerna på RB9 i den smarta ljussättningen innan bilen täcktes över igen.

Newey kunde avslöja att förändringen till anknosen till 2013 var en kompromiss mellan reglerna från 2012 och den av FIA tillåtna ’fåfängspanelen’.

”Vi har en panel,” bekräftade han, ”men den går inte ås långt fram annars skulle den bli oförsvarlig i vikt”

Strax efter lanseringen lastades RB9 på en lastbil på väg till Jerez, där Mark Webber kommer att vara först ut under första dagens tester på Tisdag.