Ross Brawn tar över när Bernie Ecclestone petas som F1-chef

Idag blev det officiellt klart med Liberty Medias uppköp av Formel 1. I och med det blev det också direkt stora ändringar bland styret av sporten.
Först och främst så får den långlivade chefen för sporten, Bernie Ecclestone, stiga åt sidan. Chase Carey tar över som VD och Ecclestones arbetsuppgifter kommer delas av Ross Brawn och Sean Bratches.

Ross Brawn och hans framgångar känner nog de flesta till, han har bland annat varit stallchef för Ferrari, Honda och Mercedes. Han ledde även sitt egna stall BrawnGP till mästerskaps titlar när Honda hoppade av F1 inför säsongen 2009. Brawns nya titel är Managing Director, Motor Sports, vilket betyder att han kommer att se över de sportsliga och tekniska delarna av Formel 1.

“Det är fantastiskt att återvända till Formel 1 världen. Jag har varit konsult för Liberty Media de senaste månaderna och ser framemot att jobba ihop med Chase, Sean och resten av Formel 1 teamet för att hjälpa utvecklingen av sporten. Vi har en nästan unik möjlighet att arbeta tillsammans med stallen och promotorer till ett bättre F1 för dem och, viktigast av allt, för fansen.” – Ross Brawn

Den andra nya chefen är Sean Bratches. Han har varit ledande inom ESPN under många år, senaste som Vice VD för reklam och marknadsföring.
Han kommer att jobba jämsides med Ross Brawn men ha hand om den kommersiella sidan av sporten, som Managing Director, Commercial Operations.

“Jag är väldigt glad över att få ansluta till Formel 1 och bidra till den fortsatta tillväxten av detta extraordinära globala varumärke och sport. Formel 1 är en av få verkligt globala sport i högsta klass och jag känner mig uppmuntrad av de många möjligheter att väsentligt öka verksamheten, samarbeta med nuvarande och framtida sponsorer, racingbanor, TV-rättighetsinnehavare samt skapa nästa generations digitala och ”on-site” race erfarenheter för att bäst tjäna Formel 1 fansen.” – Sean Bratches

Bernie Ecclestone har blivit erbjuden en roll som ”Chairman Emeritu”, d.v.s mest en slags konsult utan någon som helst beslutsmakt.

Här kan ni läsa hela pressrelease från Liberty Media

Vi avslutar denna post med ett gammalt klipp av Bernie i sina yngre dagar!

%d bloggare gillar detta: