Mercedes AMG F1 logo

Rivaler säger Mercedes inte lätt att ta ikapp

Mercedes rivaler har medgett att avståndet till de dominanta mästerskaps ledarna kommer inte att vara lätt att överkomma. Rapporter under söndag föreslog att Red Bull snabbt höll på att ta ikapp det silvriga teamet i utvecklings-racet, efter att Sebastian Vettel kom i mål inom räckhåll från andra plats föraren Nico Rosberg i Malaysia. Men Red Bulls Christian Horner sa efter Sepang: ”Det är ett stort avstånd. De har många äss i rockärmen.”

Ferraris Fernando Alonso, däremot, erkände att det italienska stallet inte ens är i en position att slå de näst bästa 2014, Red Bull än. ”Vi kan inte förvänta oss några mirakel för Bahrain, eftersom vi tränar igen om fem dagar och därför kommer inget stall att göra några plötsliga, stora framsteg.” sa spanjoren.

”Toppfart är viktigt i Bahrain också, så jag förväntar mig att Williams också kommer att vara starka. Jag vill vara i topp fem igen. Vi måste fortsätta slåss så nära toppen vi kan, så att vi kan tänka på mästerskapet senare om bilen är mer konkurrenskraftig.” citeras Alonso i Speed Week.

Vad gäller McLaren var racing-chefen Eric Boullier uppriktig när han tillfrågades ifall det brittiska stallet kan minska avståndet till Mercedes inför starten av den europeiska delen av säsongen, när de första stora utvecklings uppgraderingarna kommer. ”Nej”, svarade han. Är Boullier övertygad om att gapet kan stängas alls under 2014? ”Det är rätt fråga”, tillade han. ”Kanske till Europa nästa år, ja.”

Källa: GMM