Renault en faktor i Räikkönen samtal

Gerard Lopez har gått ut och medgett att Renault är delaktiga i Lotus försök att behålla Kimi Räikkönen i stallet 2014. Det har ryktats att finländaren vill se att närmare samarbete mellan Enstone baserade Lotus och Renault, som enligt uppgift söker mer exponering givet att världsmästarna Red Bulls samarbete med Infiniti tätnar.

Stallets ägare, Lopez, sa på söndag att Lotus har gjort ”framsteg” i samtalen med Räikkönen. “Vi förstår vad Kimi väntar på,” citerades ha på ryska f1news.ru.
Tillfrågad ifall han menar hans obetalda lön, svarade Lopez: “Nej, jag menar den tekniska sidan. Han är intresserad av hur vår relation med Renault kommer att vara nästa år, saker som det. Chansen att han stannar är hög. Jag tror verkligen på det. Den financiella sidan är inget problem. Det vi diskuterar är alternativ som ger oss möjlighet att etablera ett närmare samarbete med Renault. Varken mer eller mindre.”

På frågan ifall något avtal redan existerar mellan Lotus och Renault för 2014, erkände Lopez. “Inte än. Allt det är en del av förhandlingsprocessen. Jag tror det kommer att hända snart nog.”

Under tiden gick det nya galna ryktet medan F1-paddocken packade ihop på Spa sent på söndag, att Fernando Alonso skulle vara redo att flytta sin sponsring från spanska banken Santander från Ferrari till Lotus för 2014. Niki Lauda däremot manade spanjoren att fokusera på sin uppgift. “Allt hans gnäll och klagande om Ferrarin bara motverkar hela stallet,” sa en trippla världsmästaren till tyska RTL på söndag.

(GMM)