Michelin F1 däck

Michelin ”redo” för samtal om 2014 F1 däck

Michelin har bekräftat att de är redo att återvända till Formel Ett. Nuvarande däckleverantör Pirelli har sagt att ett 2014 anbud så här sent skulle vara ”farsartat”.
Men franska Michelin, enligt uppgifter med stöd av FIA’s franska president Jean Todt, sa på måndag att man är redo för samtal ifall de påbörjas snart.

Michelin ryktet fick ny fart under helgen på Spa-Francorchamps då Pirellis redan kontrovers fyllda säsong fick sig en ny vändning, när fredagsträningen stördes av flera punkteringar.
“Vår positionär nu känd,” sa Michelins tävlingschef Pascal Couasnon på måndag till Le Figaro. “Om de (F1) är villiga att prata, är vi redo att göra det. Det måste finnas en punkt då det inte är möjligt längre, vi behöver fortfarande tid att producera däcken. Vid slutet av oktober kan det vara för sent.”

Men han gjorde klart att Michelin, som vill leverera 18-tums däck istället för nuvarande 13-tum, är inte bara villiga att fylla Pirellis skor. Couasnon sa även att han inte är ett stort fan av F1’s nya era med avsiktligt tung degradering. “Hur F1 presenteras idag, gillar jag inte alls,” erkände han.

“Det gör mig besviken och gör mig nästan arg. F1 handlar inte om att byta däck efter några varv, vi erbjuder en vacker bild av en viktig produkt för bilindustrin.”

(GMM)