Renault Sport F1 Logo

Red Bull bilen är extrem säger Renault

Renault F1 chefen Jean-Michel Jalinier insisterar på att den franska leverantören inte borde avskrivas för 2014. Många tror att Renaults många problem med den helt nya turbo V6-motorn under försäsongen har gjort det nästintill omöjligt för världsmästarna Red Bull att vinna lopp och försvara titeln.

Men en förväntansfull Jalinier slog tillbaka även mot påståenden att Renault skulle vara orolig över att man redan tvingats ”frysa” specifikationen för motorer under 2014.
”Jag är övertygad om att vi har designat ett bra paket”, är han citerad i italienska Omniscore.

”Vi måste jobba på mjukvaran men det ligger utanför de frysta delarna. På motorn jobbade vi in i sista sekund för att var säkra på att vi nådde rätt nivå av kraft och vridmoment, och i den aspekten tror jag att vi är rätt.”

Jalinier föreslog att vissa av Red Bulls problem har förvärrats av Adrian Neweys design på nya RB10 bilen.
”Red Bull har alltid gjort väldigt konkurrenskraftiga bilar och vi jobbade bra ihop”, sa han. ”Deras kanske är lite mer extrem i nivå med deras projekt, men vi har ett nära samarbete för att göra det konkurrenskraftigt”, tillade Jalinier.

Han förnekade rykten om att Red Bull och Renault kan vara på väg splittras, och att Lotus skulle ta över som ”premium” Renault stall. ”För tillfället är Red Bull vår referens stall och vi har tre andra kunder. Bland dem är Lotus, som verkligen har visat sig vara ett konkurrenskraftigt stall, men vår huvudstall är fortsatt Red Bull Racing. Vi har ett långvarig överenskommelse med stallet i Milton Keynes … det finns ingen splittring”, sa Jalinier