Bernie Ecclestone

Ägare oroliga avgång kommer att skada F1 – Ecclestone

F1’s ägare är rädda att Bernie Ecclestones avgång kommer att skada sporten. Det är påståendet från den diminutiva Ecclestone, som förblir VD och ”supremo ”för F1 även mitt i en korruptionsskandal som kan se honom fängslad. 83-åringen liknade sin situation med den forna Manchester United managern Sir Alex Ferguson, vars pensionering förra året sammanföll med en nergång i form för den stora fotbollsklubben.
”Jag har en krypande känsla av att styrelse är fotbollsentusiaster och såg vad som hände när de gjorde sig av med den där killen från Manchester United”, sa Ecclestone till F1 business journalisten Christian Sylt i Sunday Express.

Samtidigt säger McLarens återvändande ”supremo” Ron Dennis att han inte tycket att Christian Horner, Ecclestones egna val, ska efterträda 83-åringen. ”Personligen har jag ingenting emot Christian eller någon annan stallchef”, sa Dennis till brittiska SKY.

”Jag tycker inte det vore ett klokt beslut att sätta någon före detta stallchef i positionen att driva Formel Ett. Det finns för mycket konflikt”, insisterade han.