Pirelli kan lätta på nya ’konservativa’ inställning

Pirelli har sagt att man kan komma att lätta på sin nya konservativa inställning till Formel Ett.
Från början fick man i uppgift av Bernie Ecclestone få lite action i racingen, men det italienska märket hade ett hemskt 2013 med exploderande däck och stor mängd kritik.

Så när de nya V6:orna med högt vridmoment kom 2014, erkänner motorsport chefen Paul Hembery att Pirelli ”tog ett litet steg tillbaka” den här säsongen. ”Det fungerade för vissa, men kanske inte för andra.”

Hittills har Pirellis nya inställning tagit bort åtminstone lite av trycket från däckleverantören, vilket Hembery medger han är glad över. Men kritiken kan nu vara på väg tillbaka.

I Barcelona var Force India föraren Sergio Perez högst kritisk över Pirelli, med påstående att de över konservativa däcken bidrar till det ”pinsamma” problemet att F1 utmanas i fart av GP2-bilarna.
”Förhoppningsvis lyssnar och reagerar Pirelli öven för fansen för att göra loppen mer intressanta”, sa mexikanen.

Men, Hemberys första reaktion till Perez var att säga att de ”patetiska” kommentarerna var bara en ”bortförklaring”:

Men en mer detaljerad titt på Spaniens Grand Prix kan avslöja att det ligger lite sanning i Perez oro.
Förra året, efter fem lopp, hade det gjorts 253 omkörningar, enligt finska Turun Sanomat. Nu är siffran bara 156.

Hembery är nu mer öppen till att lätta på Pirellis mer konservativa inställning senare under 2014.
”Kanske någon gång under säsongen – när bilarna förbättras – får vi se att vissa av våra val är lite konservativa”, erkände han.

”Då de reducerar mängden hjulspinn och hur mycket de glider, vilket betyder att det finns mindre problem med överhettning. Och kanske måste vi se över våra val för säsongen fortsättningsvis, när vi förstått effekterna av hur snabbt bilarna utvecklas.”

Källa: GMM

%d