McLaren ”saknade organisation och ödmjukhet” – Perez

Sergio Perez förhållande till McLaren verkar definitivt vara över, det efter att mexikanen kritiserat det stora brittiska stallet mot slutet av en besvikelse till 2013 säsong.

Flera kända källor rapporterar att det Woking baserade stallet har beslutat sig för att ersätta Perez efter en enda säsong, med sin utvecklings-rookie Kevin Magnussen. Det är osannolikt att McLaren kommer att offentliggöra nyheten innan helgens US Grand Prix, då Austin banan ligger bara några hundra mil från Mexiko och är Perez ”hemmarace”.

Men i helgen antydde Perez att dåliga nyheter faktiskt är på väg när han under ett sponsorevent nära Mexiko City beskrev 2013 som ”den sämsta säsongen i min karriär”.

Nyhetsbyrån EFE citerade även 23-åringen med att säga att 2013 var ”troligen den sämsta säsongen i historien” för McLaren, och tillade att det var svårt att visa sin potential ”med en så dålig bil”.

“Jag är väldigt besviken” citeras han nu av brasilianska Totalrace.

“Jag tror att när dina förväntningar är mycket högre än resultaten, blir man besviken. Och det gäller båda sidor.”

“Det är ett fantastiskt stall, jag har inga tvivel om det, med en väldigt kunnig manskap. Men jag tror det saknade organisation och ödmjukhet för att inse verklighet,” fortsatte Perez.

“Under säsongens gång tog det McLaren lång tid att inse  fakta om var vi var, vilket var att ta poäng under en bra helg och inte vinna lopp.”

“Det tog tid för stallet att inse det,” tillade han.

Perez sa sedan att han inte skyller på McLarens stallchef, Martin Whitmarsh.
“Jag tycker Martin är en bra ledare, jag har inget dåligt att säga om honom. Men ett stall beror inte bara på sin ledare, det finns många faktorer som inte var bra nog,” sa Perez.

Medan nyheten om att Perez lämnar stallet väntar på officiell bekräftelse, har många direkt länkat den nyligen lediga mexikanen med en flytt till Force India.
Perez sa: “Jag måste se vad som är det bästa valet för framtiden. Innan något annat, stödjer jag mitt land och det är det som får mig att fortsätta framåt.”

(GMM)