Nya säkerthetsrutiner i F1 efter kameraman incident

Det kan bli nya säkerhetsrutiner i F1 depån efter att en kameraman turligt undkom med livet i behåll under söndagens Tysklands Grand Prix. Red Bull Racing har fått EUR 30.000 i böter för att man släppte iväg Mark Webber efter depåstoppet med ett löst bakhjul, som sedan lossnade från bilen och i hög hastighet träffade en brittisk kameraman från Bernie Ecclestone FOM.

Kameramannen har några brutna ben och ligger kvar på sjukhuset i Koblenz, men en talesperson för FOM sa till tidningen Bild att läkarna inte tror att han har interna skador.
Det viktigaste är att han i grunden är ok, sa Red Bulls stallchef Christian Horner. Men det var en läglig påminnelse om att livet i depån fortfarande är en ganska farlig plats att vara på, att saker kan gå fel. Mekanikerna måste bära skyddsutrustning och hjälmar, och kanske är det dags att några av de andra operativa människorna i depån också har någon säkerhetsutrustning, tillade han.

Mercedes stallchef Ross Brawn håller med: Med tanke på vad vi såg här, borde vi tänka på att alla i depån ska vara korrekt klädda, utrustade och borde ha hjälm på.

(GMM)