Nya lila färgade ultrasoft däck från Pirelli

Sedan helgens Mexikos GP har F1-däckleverantör Pirelli haft en tävling i sociala medier där man fått rösta på vilken färg det nya ultra-soft däcket ska ha.
Färgvalen var silver och lila och som tur var så röstade 85% av er på den lila, för den silvriga hade varit omöjlig att skilja från det vita!

I samband med att Pirelli avslöjade resultatet idag, meddelade däcktillverkaren även att man kommer att ha en testdag direkt efter säsongsavslutande Abu Dhabis GP. Alla stallen ska vara med, dock är det inte tvingande, och man ser helst att stallen använder sig av sina ordinarie raceförare alternativt reservförare. Under heldagen den 1 december kommer man förutom det nya lila ultra-soft däcket, även att testa en ny uppbyggnad av kommande säsongs nya slicks.

Här är det nya lila däcket, som förhoppningsvis gör debut 2016.

#PurpleIsTheNewBlack! The new #PZero #Ultrasoft will debut following the #F1 #AbuDhabiGP! bit.ly/AbuDhabi_TyreTest

Posted by Pirelli Motorsport on Wednesday, November 4, 2015

Förutom nya däck, så avslöjade Pirelli i slutet på förra veckan att F1-stallen kommer att ha tre olika däckblandningar att välja mellan från och med säsongen 2016.
Exakt hur det ska gå till och vad som ska gälla är inte bestämt än, men att Pirelli ska ha tre olika däck att välja mellan till varje F1 race verkar vara klart, spännande!

%d bloggare gillar detta: