Bekräftat: Nico Hülkenberg återvänder till Force India

Det blev idag bekräftat att tysken Nico Hülkenberg återvänder till Force India, efter att parterna kommit överens om ett flerårskontrakt. 26-åringen har tidigare spenderat två säsonger, 2011-12, i det Vijay Mallya ägda indiska stallet. Till årets säsong bytte han dock till Sauber som skulle vara det bättre stallet, men året började tungt. Stallet kunde varken prestera resultat eller betala hans lön, vilket i slutändan fick Nico att söka alternativ till nästa år.

Från pressmeddelandet.

Dr Vijay Mallya – Stallchef och Verkställande Direktör Force India

“Jag är glad att se Nico tillbaka hos Sahara Force India. När han körde för oss 2012 blev det klart att Nico var en exceptionell talang och han har fortsatt att imponera alla i depån med sin starka prestation den här säsongen. Att ha Nico i vår uppställning visar att vi menar allvar och det är också en enorm boost för alla som är associerade med stallet.
Vi har höga förhoppningar och förväntningar inför 2014 och genom att signa Nico har vi satt oss själva i den bästa möjliga positionen för att uppnå våra mål och njuta av det som kan bli vår mest konkurrenskraftiga säsong.”

Nico Hulkenberg - Sahara Force India
Nico Hulkenberg – Sahara Force India

Nico Hülkenberg – Förare Sahara Force India

“Jag är glad at vara tillbaka hos Sahare Force India. Stallet siktar högt nästa år och jag tror att den erfarenhet jag har fåttt under åren kan hjälpa oss att nå dessa mål. Jag tror genuint att vi kan ha ett konkurrenskraftigt paket 2014. Jag har hört mycket positivt om Mercedes motorn också, så jag trot att det finns mycket att se framemot nästa år. Jag känner till det här stallet och jag kan se deras beslutsamhet. Det är ett fantastiskt gäng människor och vi alla delar samma hunger efter framgång.