Revolutionerande nya regler och bestämmelser för 2014

Efter mötet mellan F1 Strategy Group och Formula One Commision i Paris tidigare idag, godkändes ett gäng nyheter, regler och bestämmelser för 2014 och efterföljande säsonger. De fem nyhetern är:

Kostnadstak

Man har principiellt antagit en global kostnadstak. Gränsen kommer att tillämpas från och med Januari 2015. En arbetsgrupp bestående av FIA, representanter för de kommersiella rättighetsägarna och stallen kommer att sättas ihop. Syftet med arbetsgruppen är att de ska ha reglerna godkända innan slutet på juli 2014.

Pirelli däcktest

F1 Kommissionen enades om att ändra de sportsliga föreskrifterna för 2013, på  grund av säkerhetsskäl, för att tillåta däckleverantören till Formel Ett att genomföra att tre dagars test i Bahrain mellan 17-19 December. Alla Formel Ett stallen har blivit inbjudna att delta i testet och sex stall har accepterat: Red Bull Racing, Mercedes, Ferrari, McLaren, Force India och Toro Rosso.

Fasta förarnummer

Alla förare kommer att tillfrågas vilket race/bil-nummer, mellan 2 och 99, de skulle vilja ha under resten av sin karriär i FIA Formula One Världsmästerskapet. Nummer 1 kommer att vara reserverad för den regerande världsmästaren, ifall han väljer att använda det. Om fler än en förare önskar samma nummer kommer prioritet att ges till den förare som hade högra placering i mästerskapet det gångna året.

Nya straff

Man enades principiellt om ett fem-sekunders straff för mindre överträdelser. När ett sådant straff kommer att ges ut kommer att diskuteras av Formel Ett stallen så att en ny regel ska kunna introduceras för säsongen 2014.

Poäng i sista loppet

Dubbla förar- och konstruktörspoäng kommer att delas ut vid det sista loppet för Formel Ett säsongen, för att maximera fokus på mästerskapet till slutet av kampanjen. Dessa förändringar är omedelbart tillämpliga, efter det mandat som tilldelats FIA presidenten i senaste World Motor Sport Council mötet, som hölls den 4 december i Paris.

 

WoW! Det var nästan för mycket på gång. Diskutera gärna vad ni tycker om allt detta nya på vår Facebook Sida.

%d bloggare gillar detta: