Marussia inte längre ägda av rysk superbils tillverkare

F1 stallet Marussia har gått skilda vägar med dess ryska superbils tillverkare. Sportavdelningen på ryska nyhetsbyrån Ria Novosti rapporterar att Marussia Motors, lett av Nikolai Formenko, inte längre tillverkar bilar och har gett upp ägarskapet i det England-baserade Formel Ett stallet som bär dess namn.

R-Sport sa att Marussia personal ”har lämnade bolaget en masse och anslutit till ett statligt drivet tekniskt institut”.

”Superbil-projektet var ambitiöst, men det är en besvikelse att det inte lyckades ta sig till marknaden”, bekräftade Tracy Novak, talesperson för stallet. ”Det finns ingen som helst inverkan på Formel Ett stallets verksamhet”, insisterade hon.
Novak förklarade att stallet ägs nu av ett annat företag med Marussia namn, Marussia Communication Limited. Det finns ett företag som heter Marussia Communication Ireland Limited, som är registrerat till ett hus på en gata i Dublin. ”Det finns ingen anknytning mellan de två företagen finansiellt eller tekniskt”, sa Novak.
”F1-stallet har varit en oberoende verksamhet ett tag.”

Det rapporterades nyligen att Marussia Motors president Formenko var i samtal med Zoran Stefanovich om övertagande, men Novak tonade ner farhågor att stallets framtid skulle vara osäker. ”F1-stallet har haft en positiv start på 2014 säsongen och ser framemot att fortsätt framgång i jakten på sina racing ambitioner”, sa hon.

Källa: GMM