Haas fortfarande osäker på 2015 plats

Gene Haas har avslöjat att han fortfarande inte har blivit officiellt meddelad om att han kommer att tillåtas inträde som nyaste stallägaren i F1 2015.

I Bahrain förra helgen bekräftade Bernie Ecclestone att Nascar stallägares inträde nästan säkert skulle accepteras, tillsammans med ett annat nytt stall som tros ledas av förre Force India och HRT chefen Colin Kolles. FIA presidenten Jean Todt bekräftade också nyheten, med att säga att det kommer att meddelas officiellt ”de kommande dagarna”.

Men i USA däremot, sa Haas att varken Ecclestone eller FIA har informerat honom. ”Vi har inte underrättats av FIA, men Bernie är typ halva formel ett, så jag är säker på att det han säger gäller”, citeras han av Associated Press. Men Haas, som medgav att han bestämde sig för att satsa på F1 för att att öka medvetenheten om sitt väldigt framgångsrika verktygsmaskinsföretag Haas Automation, erkände att det fördröjningen med att få sitt 2015 inträde godkänt var oroande. ”Vi behövde veta två månader sedan”, sa han.

”Om Herr Ecclestone säger att vi har accepterats och FIA ger oss någon sorts underrättelse de kommande veckorna, då kan vi underhålla 2015. Men om vi förlorar en månad till, då tror jag inte vi kan göra det.”

F1-bossen Bernie Ecclestone har sagt att han inte är säker på att Haas skulle ”dyka upp” 2015.
”Det är enkelt att läga in en ansökan”, sa 83-åringen till brittiska TV-kanalen Sky.

Källa: GMM