Manors modifierade F1-bil passerar kraschtesterna

Ja, vilka härliga nyheter denna torsdag kväll. Manor Marussia F1 Team, som de nu ska heta, har tagit ett mycket viktigt steg för att kunna vara med i F1-säsongespremiären Australiens Grand Prix.

Manor stallets modifierade 2014-bil, som de kommer att börja säsongen med, har klarat av FIA’s obligatoriska kraschtester. Stallet kommer alltså att börja F1-säsongen 2015 med en väldigt modifierad 2014-bil till deras nya bil är färdig senare under säsongen.

Väldigt goda nyheter för det brittiska stallet som nu på riktigt verkar ha återuppstått från askan.

I andra Manor nyheter från dagen, presenterade stallet även den nya ägarledningen.
De leds av före detta VD:n för Sainsbury, Justin King. Finansieringen kommer främst från Ovo Energy direktören Stephen Fitzpatrick, som lägger in £30 miljoner pund i stallet.

“Min senaste erfarenhet från F1 är när jag var på Singapores Grand Prix med en vän, vi vandrade längs banan efter loppet och tittade på alla fansen som stod radade vid depåväggen, och tittade på garagen.

Jag sa att vi måste komma på ett sätt att vara på den där sidan.”, sa Stephen Fitzpatrick och fortsatte.

“Jag har länge haft en ambition att äga ett F1-stall, jag hoppades på att Ovo Energy skulle bli framgångsrikt nog att kunna äga ett stall, men jag förväntade mig inte att det skulle bli 2015.”

”Från att ha tagit sig igenom fem hårda år, att bli nionde i mästerskapet, att nå den första steget på den finansiella stabiliteten och tack för att ta emot fond pengar, för att få slut på ånga just vid sista hindret … det verkade vara en för bra historia att låta det ta slut där.”

Manor förväntar sig ytterligare ca £35 miljoner i form av prispengar från FOM, för sin placeringen 2014 års F1-Mästerskap. Det blir en väldigt tajt budget för stallet, men det viktiga just nu är att man överlever för att starta säsongen. Som Fitzpatrick själv kommenterade:

“Just nu handlar historien om att överleva, att förstår vad vi behöver för att kunna vara på gridden och hålla historien levande”.

Man meddelade förra veckan att Will Stevens kommer att ratta en av Manors bilar, vem den andra föraren blir vet vi inte än. Ordet från stallet själva är att de tittar efter unga talanger att ge chansen till, kanske någon med sponsring? Stallet la igårkväll även ut en bild med lastbilen som lämnade deras fabrik på väg att lämna av last till frakten som ska ta sakerna till Australien. Så det ser verkligen ut som att vi kommer att se Manor Marussia F1 Team tillsammans med resterande F1-stall på säsongspremiären.