Lotus f.d tekniska-chef Allison till Honda?

Det har rykten att han kan återuppstå hos Ferrari och Red Bull, men det verkar som att Lotus förra tekniska-chef James Allison faktiskt ska till Honda. Allison har för tillfället ofrivillig ledighet, efter att ha klivit ner från sin tjänst men är under kontrakt med Lotus.

James Allison - Lotus F1 Team
James Allison – Lotus F1 Team

I finska Turun Sanomat påstår reportern Luis Vasconcelos att Allisons nästa destination är det japanska företaget Honda, vilka återvänder till F1 2015 med ett motorsamarbete med McLaren.
Flytten verkar vettig, eftersom Honda behöver snabbt komma ikapp med nya regler efter fem års frånvaro från F1, och McLaren lider från avgången av sin högt värderade tekniska-direktör Paddy Lowe till Mercedes.

Vasconcelos sa att britten Allison tydligen kommer att börja sitt nya jobb 2014, långt innan Honda är bunden till F1’s regler som styr deras 2015 inträde. Det betyder att det japanska företaget är fri att köra och utveckla sni 2.4 liter V6 design under hela 2014 i en testbil, och Turun Sanomat skriver att dessa tester kommer mest troligt att köras på de japanska banorna Suzuka och Motegi.
“Enligt våra källor, har Allison accepterat erbjudandet och kommer att leda en mindre grupp som ska producera en bil för testning av Hondas turbo-motorer.” sa Vasconcelos.

McLaren har förnekat rapporten: “Den här rapporteringen är osann.” – Matt Bishop, McLaren talesperson.
(GMM)