Förarkommentarer om däck-explosionerna

Mark Webber – Red Bull
“Vilken dag! När det händer något sådant, är det rysk-roulette. När man ser så många däckproblem för sin medtävlanden så är det aldrig betryggande.”

Lewis Hamilton – Mercedes
“Säkerheten är det största problemet, det är oacceptabelt. Vi gjorde däcktestet, i Barcelona, för att utveckla och förbättra däcken, för att stoppa att det där händer och efter det däcktestet så gjorde de ingenting. Någon kunde ha kraschat. När vi körde bakom säkerhetsbilen tänkte jag att det är först när någon skadar sig som något kommer att göras åt det.”

Felipe Massa – Ferrari
“Vår största oro handlar om säkerhet. Även om jag inte vet vad som hände, så är det oacceptabelt att behöva köra vetandes att det inte är säkert. Även om inget allvarligt hände, det vi såg är väldigt farligt. Jag hade samma problem två gånger i Bahrain och om inget görs åt det så snart som möjligt, är jag säker på att det händer igen.”

Daniel Ricciardo – Toro Rosso
“Jag vet inte vad som hände med däcken, då jag såg folk köra av banan och det var skräp överallt. Det var lite farligt och vi måste undersöka det. För min egen del, hade jag bara vanligt slitage.”

Jenson Button – McLaren
“Av säkerhesskäl måste orsakerna bakom helgens däckfiasko tas upp och åtgärdas. Det är farligt för föraren som kör eftersom han kan förlora kontrollen, men det är också farligt för föraren bakom eftersom man kan bli träffad av ett gummibälte. Förhoppningsvis kan saker ändras till nästa race (på Nurburgring).”

Sergio Pérez – McLaren
“Det är oacceptabelt, däcken är ett stort bekymmer. Som tur är hände inget allvarligt, men vi måste sitta ner tillsammans, få en förklaring och få något gjort.”

Jean-Éric Vergne – Toro Rosso
“Jag kände inga varningssignaler, den bara släppte under inbromsning. Bilen var väldigt svår att kör efter det och mot slutet bestämde sig stallet för att bryta mot lopp. Jag kände mig inte i fara, men det är synd att sådana här problem kan förstöra en hel helgs arbete. Jag är väldigt arg över det, något måste göras åt det snarast.”

%d bloggare gillar detta: