Hulkenberg lämnar dörren öppen för Ferrari framtid

Nico Hülkenberg har lämnat dörren öppen för en möjlig framtid med Ferrari.
När den talangfulla 25-åringen gjorde det oväntade sido-steget från Force India till Sauber för 2013, var det många som kände en ”Ferrari-faktor” som spelade in.
Medan Force India kör med Mercedes kraft, är det Schweiziska stallet Sauber en kund och nära politisk allierad med Ferrari. Efter tyskens flytt sa Ferrari presidenten Luca di Montezemolo: ”Jag är väldigt nyfiken på att se hur Hulkenberg går med våår motor i Sauber.”

Hulkenbergs Ferrari-drivna karriär har fått en blanda start, han har konstant varit bättre än Esteban Gutierrez i systerbilen och fått beröm från Sauber. Men å andra sidan är C32:an svårkörd. När han blev tillfrågad om det var det han förväntade sig när han bytte från Force India till Sauber, log Hulkenberg till spanska El Confidencial:
”Nej. Vi är inte där vi förväntade oss, och producerar inte de resultat vi ville.”
Och ifall hans väg mot Ferrari är på rätt kurs erkände Hülkenberg: ”Jag vet inte, du får fråga dem.”

”Det är fortfarande tidigt på säsongen, men jag vill börja vinna lopp igen och utmana, och bli mästare en dag. För att kunna göra det måste man vara i ett stort stall. Framtiden är öppen och man måste göra det bästa man kan med den bil man har varje helg.” tillade han.

Hülkenberg är en ovanlig tillgång i F1-paddocken, på så sätt att han är en förare i mittfältet utan en massa sponsorbackning. Han gjorde en imponerande debut 2010, med en pole-position under säsongsfinalen, men släpptes på en gång av Williams. Följande säsong satt han på bänken som reserv hos Force India, för att återvända till gridden igen 2012.
”Tre stall på tre år, många förändringar … fler än jag skulle önska,” log Hülkenberg igen.
”Det som hände med Williams var frustrerande, det fanns ingen diskussion, jag skulle bort. Man gör en bra säsong och förlorar sitsen för andra anledningar.”

”Hur som helst, det är det förflutna och alla race (F1 karriär) är annorlunda … min är med många förändringar.”

(GMM)