Tuff start för Vettel med nya stallkamraten Ricciardo

Sebastian Vettel insisterar att det är för tidigt att säga att hans nya stallkamrat Daniel Ricciardo är bättre än Mark Webber. Ricciardo som också är australiensare precis som Webber, har redan gjort Vettels liv svårt under 2014 och i Bahrain var den fyrfaldiga-världsmästaren tvungen att lyda stallorder.
”Daniel är snabbare än dig”, sa Vettels ingenjör till honom. ”Snälla, släpp förbi honom”.

Tysken Vettel sa att ha lydde ordern eftersom ”Jag insåg att han är snabbare bara. Det hade varit meningslöst för mig att inte flytta över”, citeras han i tyska Auto Motor und Sport.
Men betyder allt det här att Ricciardo,åtminstone, är bättre än nyligen avgångna Webber, vinnare av 9 grand prix under karriären? ”Det skulle vara orättvist att säga det efter tre lopp”, insisterade Vettel. ”Daniel gör verkligen sitt jobb väldigt bra, men en rättvis jämförelse är väldigt, väldigt svårt”, tillade han.

Det finns en annan teori: kanske har Vettel svårt att anpassa sig till Red Bulls nya och obekanta placering i rangordningen. ”Sebastian är inte van att köra bilar som inte är perfekt”, noterade f.d. föraren numera kommentator Martin Brundle. ”Daniel är det”.
Italienska tidningen Tuttosport håller med: ”Vettel visar det bästa av sig själv när han kör ensam längst fram. Han är inte van att slåss med resten av gänget. Hantera konkurrensen från Ricciardo är en ny sak för honom.”

Källa: GMM