Sahara Force India logo

Force India överväger mellan hela fyra förare?

Det verkar nu som att hela fyra förare är framträdande i kampen om den ’sista’ platsen i 2013 F1-fältet.

Konstigt nog i den ultra-professionella världen av F1, lanserade och debuterade Force India sin nya bil, VJM06, på Silverstone  under lördagen med endast en förare under kontrakt – Paul di Resta.

”Vem som än gör så har säkert problem,” funderade Schweiziska veteran F1 korrespondenten Roger Benoit, som skriver för tidningen Blick.

När tillförordnade stallchefen Bob Fernley blev tillfrågad om den saknade föraren, erkände han direkt att Jules Bianchi och Adrian Sutil är kandidater.

”Jules är en viktig kandidat, tillsammans med Adrian,” sa han. ”Och några andra. Jag tycker inte vi ska stänga några dörrar.”

Skull en av de andra vara Bruno Senna, före detta HRT och Williams förare? Enligt ett rykte ska skotten di Resta ha anförtrott till några att hans stallkamrat för det här året är den väl sponsrade Brasilianaren.

Ett annat rykte är att japanska Kamui Kobayashi, trots att han redan räknat ut sig själv för 2013, skulle vara tillbaka i kampen med nya sponsorer.

Bäst odds är ändå på fransmannen Bianchi, den Nicolas Todt förvaltade rookien som förra året var Force Indias reservförare.
Hans plats kan även vara knuten till ett motoravtal med Ferrari för 2014.

”Om vi haft en idealisk värld, så hade vi velat ha Jules som reservförare under två år.” sa Fernley.
”Det som hände med Nicos (Hülkenberg) avfärd, är att det har tagit oss ur vår komfortzon när gäller hur vi ville planera framöver.”

Force India har sagt att de planerar att avslöja namnet på di Restas stallkamrat för 2013 inför andra försäsongstesterna i Barcelona senare den här månaden.