Vitaly Petrov tackar för sig i F1

Vitaly Petrov’s manager erkänner att Caterham var  ryssens ”enda möjlighet” till att stanna i formel ett den här säsongen.

”Vi kände till det här några dagar sedan, beslutet som stallet tagit, vilket vi måste respektera,” sa Oksana Kosachenko, enligt R-Sport, angående holländaren Giedo van der Gardes kontrakt för 2013.

”Jag skulle inte säga att vi inte förväntade oss detta.”

Kosachenko sa att hon nu skulle undersöka vad det finns för andra, som en testförar plats för 28-åriga Petrov.
”Vi har några erbjudanden för att Vitaly skulle kunna stanna i F1 och runt paddocken, så vi måste bestämma vad som är det bästa för honom,” sa hon och tillade att en race-sits utanför F1 ”troligen inte” är ett val.

Hon uttryckte sin besvikelse i ryska företag och även organisatörerna för det nya Rysslands grand prix vilket kommer att köras i Sochi 2014.

Hon beklagade sportens nuvarande situation med: ”Formel Ett är väldigt dyrt för tillfället.”

”Det är faktiskt ingen sport för tillfället, det tenderar att vara en show, och jag tror vi har fler och fler och fler hyr-förare.”

Ironiskt nog var Petrov från början en ’betal-förare’ när han debuterade 2010, men Kosachenko argumenterade att: ”Jag tycker att en föraresom har visat sina möjligheter i formel ett inom tre år förtjänar att få stöd.”