FIA har släppt nya 2021 F1 reglerna

Efter mer än två år långt arbete, många långa diskussioner, åsikter, och framför starka viljor, har FIA nu presenterat de nya reglerna för Formel 1 från 2021 och framåt.
Igår, 31 oktober var det den absolut sista dagen för att kunna få igenom reglerna utan att det skulle behöva skjutas upp till nästkommande säsonger eller extra omröstningar och krusiduller.

Det nya F1-reglementet, med helt nya bilar bland annat, har skjutits fram och kommer nu att implementeras först säsongen 2022.

De nya reglerna godkändes enhälligt av World Motor Sport Council kommer att sammanfogas med en ny styrnings- och prisutdelningsstruktur som kommer att möjligare för sporten att växa och förbättras samtidigt som affärsmodellen ytterligare förstärks. Dessa avtal är i ett avancerat skede med stallen.

Med en helhetssyn för den framtida framgången för toppklassen av motorsport, är den nya sviten tekniska, sportliga och finansiella bestämmelser inriktade på att främja tätare racing och mer balanserad tävling samt att få ekonomisk och sportslig hållbarhet till Formel 1.

Från och med 2021 kommer Formula 1 ha:

  • Bilar som kan slåss bättre på banan
  • Mer balanserat tävlande på banan
  • En sport där framgång snarare bestäms av hur väl ett team spenderar sina pengar och inte hur mycket de spenderar – inklusive ett fullt verkställbart kostnadstak* i FIA reglerna
  • En sport som är en mer hållbar verksamhet för de som deltar
  • En sport som fortsätter att vara världens bästa motor-racing tävling och den perfekta uppvisningen av nyskapande teknologi.

* Kostnadstaket börjar på $175miljoner, med planer på att sänkas ytterligare i framtiden.

Kompletta reglerna hittar på följande länkar:
Sportsliga Reglementet
Tekniska Reglementet
Finansiella Reglementet