Felipe Nasr blir Marcus Ericssons Sauber stallkamrat

Det är inte alla stallen som väntar på vad Fernando Alonso ska göra innan de bestämmer sig för sina 2015-förare. Sauber F1 Team annonserade i helgen att Marcus Ericsson kommer att  vara en av deras förare för nästa säsong och igår kväll fick vi så veta vem hans stallkamrat blir.

Esteban Gutierrez dröm om att tävla på hemmaplan i nästa års Mexikos GP fick sig en smäll när Sauber valde att inte förlänga med den unga mexikanen. Istället tar man in ännu en ung, och ny, förare som stallkamrat till Marcus Ericsson i form av Williams reservförare för året – Felipe Nasr.

Idag har drömmen blivit verklighet. – Felipe Nasr

Felipe Nasr
Felipe Nasr – Sauber F1 Team 2015

Den 22-åriga brasilianaren kör även i GP2-mästerskapet iår, där han för närvarande ligger tvåa med fyra vinster. 2011 vann han det brittiska Formel 3 mästerskapet och var tvåa i det prestigefyllda Macau loppet, före nuvarande F1-förarna Valtteri Bottas och Kevin Magnussen.

Nasr för även med sig en behövs stor och stabil och sponsor till Sauber stallet, Banco do Brasil som kommer att bli väl synlig på side-podsen och bakvingen nästa år.

Jag tycker det här är ett spännande förarpar inför nästa säsong och jag tror, hoppas, de kan återuppliva Sauber lite igen efter en ganska katastrofal 2014 säsong. Se upp för Ericsson – Nasr 2015!

Från Sauber F1 Teams pressmeddelande:

Monisha Kaltenborn, Stallchef Sauber

“Vi har följt Felipes karriär en tid nu och han förtjänar verkligen sin plats i Formel Ett efter en framgångsrik karriär i juniorkategorierna. Vi är glada att han kommer att köra för vårt stall nästa år. Det betyder att Brasilien kommer att ha ännu en ung och talangfull förare i sporten.

Banco do Brasil har varit en viktig partner för Felipe hittills, och vi är mycket glada över att ett sådant känt företag fortsätter att stödja honom under detta viktiga steg. Vi ser fram emot detta samarbete.”

Felipe Nasr:

“Det är ett väldigt viktigt steg i min karriär att skriva på med Sauber F1 Team för Formel Ett Världsmästerskapet 2015. Det här är en oförglömlig stund som jag har att tacka för till alla dem som stött mig – min familj, mina vänner, mina sponsorer, mina stall och mitt land. Idag har drömmen blivit verklighet.

Sauber har varit ansvarig för många stora namn som kommit till F1, som Felipe Massa, Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel och Robert Kubica. Jag är stolt över att vara del av den racingfamiljen nu också. Jag hade ett fantastisk år hos Williams Martini, där jag lärde mig väldigt mycket och förberedde mig själv för att vara en raceförare i Formel 1.”

Hayton Rocha, Marknads- och Kommunikationschef för Banco do Brasil

Vi understryker att partnerskapet konsolidera Banco do Brasils position som den brasilianska bank som investerar i de flest sporter.
“Huvudsyftet med detta partnerskap är att möjliggöra inträdet av en ny brasiliansk förare i Formula One. En sport som har en trogen publik i vårt land. Banco do Brasil tror på potentialen i Felipe Nasr, som anses vara den mest lovande brasilianska föraren i motorsport sedan Ayrton Senna. Bortsett från detta, är det en möjlighet att skapa en koppling mellan våra varumärken och symbolisera vår Brasilianskhet, modernitet och teknik.”

%d bloggare gillar detta: