Ecclestone jobbar för att hjälpa Massa stanna i F1

Bernie Ecclestone har medgett att han jobbar hårt för att se till att den sista brasilianska föraren inte blir utan F1 sits.
Just nu är Felipe Massa den enda brassen i startfältet, men han har blivit av med sin plats i Ferrari.

Nicolas Todt jobbar hårt med den brasilianska sponsor marknaden för att se till att Massa är med i kampen om platser hos Lotus, Williams, Force India och Sauber. Det ryktas att den brasilianska kanalen Glogo kan spela en viktig roll.

Brasilien och Sydamerika är viktiga marknader för F1, och med bakgrund i det sa Formel Ett bossen Bernie Ecclestone till O Estado de S.Paulo: “Jag försöker hjälpa. Det är inte lätt, men vi jobbar på det.”
Den 82-årige britten erkände att Massa karriär kan hänga på hur attraktiva sponsorpaket han kan bringa sitt nya F1-stall.

“Om Felipe kan få lite sponsorer, kommer allt att förändras och Brasilien borde han en förare i startfältet 2014,” sa Ecclestone.

“En stark ekonomi som den i Brasilien är i en position att investera i en förare,” tillade han.

En annan som också skulle vilja ha en del av det stödet är GP2-föraren Felipe Nasr, men Toro Rosso stillade nyligen spekulation att han kan ersätta blivande Red Bull föraren Daniel Ricciardo.
“Det kommer att bli svårt att få kontrakt som raceförare 2014” sa Nasr, som har samma manager som Kimi Räikkönen, i Singapore.

“Så jag ser det mer som en tredjeförare, få köra bilen på fredagsträningarna och några private tester,” tillade han.

Källa: (GMM)