Bernie Ecclestone

Ecclestone backar lite om ljudnivån från motorerna

Bernie Ecclestone erkände under fredagen att F1’s nya generation av bilar faktiskt låter mer än han först trott.

F1 bossen besökte inte något av försäsongstesterna eller säsongspremiären Australiens Grand Prix, där en kontrovers om de milda tonerna från turbo V6 motorer började. ”Det låter hemskt på TV”, sa Ecclestone till brittiska Sky Sports i Sepang depån under andra friaträningen under fredagen.

Han stod med Ong Beng Seng, den singaporianska magnaten som är en ledande figur i stads-statens väldigt populära nattrace. ”Herr Ong klagade på ljudet”, avslöjade Ecclestone som refererade till Singapore GP chefen. ”Vi sa just, jag tycker det är lite mer högljutt än vi trodde. Om vi kunde få upp det lite mer än det här, så skulle det vara okej”, tillade han.

I spåren av den australienska promotorn Ron Walkers hårda kritik, sa Ecclestone på fredag att ”alla promotorer”, klagar även till honom.
”Vi måste reducera våra avgifter!” skrattade Ong. Mer seriöst avslöjade Ong att Ecclestone mötte med Singapores myndigheter på torsdag därför att: ”Vi är ett stadslopp, och vi måste ha ”pulsen” med ljudet”.

83-åriga Ecclestone däremot sa att han var något lättad över att faktiskt ha hört de nya turbo V6:orna på plats för första gången på fredag. ”Folk säger att man inte kunde höra nått, men det är inte sant”, sa han.

Källa: GMM