Lotus F1 Team logo

Första dagen slutar tidigt för Lotus i Barcelona (uppdaterad!)

Lotus F1 Team avslutar första dagens tester i Barcelona tidigt och kommer alltså inte köra mer efter lunchpausen. Grosjean låg på nionde plats i tiderna med tiden 1:26.809 (+3.4667 efter ledande Vettel) och endast sju körda varv.

Uppdaterad kl 19:
Lotus ställer in resten av veckans tester på Circuit de Catalunya utanför Barcelona, på grund av att man upptäckt att problemet som uppstod på chassi E20-02 tidigare under dagen. Man hade först tänkt skicka ner chassi E20-01, som man körde lycket under testveckan i Jerez, men stallet berättade under kvällen att problemet kräver modifikation på båda chassin.
Beslutet togs efter man kört simulering på fabriken i Enstone baserat på den data man hann samla in under de sju varv Grosjean körde innan man bröt för dagen.

ROMAIN GROSJEAN:

“Vi körde några aerotester och började sedan med tidtagna varv, men jag kände ganska snabbt att bilen inte svarade som den skulle. Det är inte optimalt att förlora tid på banan, men som tur är har vi chassit som gick perfekt i Jerez, så jag borde få lite mer tid imorgon. Det är mycket bättre att vi har dessa problem nu snarare än i Melbourne.”

ALAN PERMANEOperativchef på banan:

“Den här morgonen var första gången vi testkörde det andra chassit. Så fort bilen var på banan stod det klart att något inte var som det skulle. Som en säkerhetsåtgärd skickar vi tillbaka chassit till Enstone för undersökning. Chassi E20-01, som vi använde i Jerez skickas över och vi förväntar oss att vara på banan med det chassit imorgon.”

ERIC BOULLIERStallchef:

“Detta är ett mindre bakslag för vårt övergripande testprogram. Lyckligtvis körde vi många kilometer i Jerez. Om det här är det enda problemet vi har under testerna så kommer vi fortfarande vara väl förberedda för säsongsstarten. Vi är tillbaka på banan imorgon med chassi E20-01 och undersöker chassi E20-02 tillbaka på Enstone.”