Alonsos tålamod med Ferrari tryter

Fernando Alonso spädde på onsdag på spekulationer att hans tålamod med Ferrari börjar ta slut.

Redan den bäst betalda i F1, hyllades spanjoren tidigare i veckan som ”troligtvis den bästa föraren” i fältet av Mercedes-Benz ordförande Dieter Zetsche.

Alonso svar, som han gav till spanska journalister i Monaco på onsdag, kommer bara att öka rykten att 32-åringen vill byta stall, efter att han misslyckats med att vinna en titel i rött och kan ha tappat sin status som ”nummer 1” 2014 efter att Kimi Räikkönen anlände.

Tillfrågad om om Zetsches hyllning, sa Alonso: ”Jag vet inte.”
”Men det är alltid bra när bra saker sägs om en, och sanningen är att jag är tacksam.”

”Men det är intressant och det verkar märkligt att dessa typer av saker, den här typen av hyllningar, alltid kommer från andra stall – från annat folk än från min inre cirkel”, citeras Alonso av spanska sporttidningen AS.

Den kommentaren verkar tyda på att relationen mellan Alonso och Ferrari har surnat än mer.

Och Alonso förnekade att ankomsten av nya stallchefen Marco Mattiaci skulle haft någon större inverkan på Maranello stallets hittills. ”Jag tror inte det kommer att hända snart”, sa han till reportrar.

”Han lär sig fortfarande om stallets situation, formel ett omgivningen, F1 helgerna”, tillade Alonso.

”Jag känner ingen skillnad i kvalet, loppen, mötena, jobbet på fabriken. Allt är som det var förut.”

Givet Ferraris situation, och Alonsos fem år långa väntan på en titelvinnande bil, tyder mycket på att han har tappat tålamodet med det italienska stallet.

Han förväntar sig inte att Mercedes dominans kommer att utmanas i helgen.
”Monaco är en speciell bana”, citerar Marca Alonso, ”så saker skulle kunna vara lite annorlunda, men de har varit etta och två i varje lopp med stor fördel.”

”Vi får inte tänka att Mercedes inte skulle dominera här”, insisterade han.

Källa: GMM