Fernando Alonso, Renault Sport F1 Team

Alonso inlagd på sjukhus efter att ha blivit påkörd av bil

Fernando Alonso var ikväll (torsdag) involverad i en trafikolycka, där han ska ha blivit påkörd av en bil medan han var ute och cyklade. Den tvåfaldige världsmästaren ska ha klarat sig bra efter omständigheterna.

Ett ett kort uttalande från Alpine F1 Team på Twitter är han vid medvetande, och inväntar fler undersökningar imorgon, fredag.

Gazzetta dello Sport har rapporterat att de första undersökningarna skulle ha visat på frakturer, bland annat har en käkfraktur ryktats. Men det är inget som är bekräftat, och andra källor hävdar att han inte har drabbats av några allvarliga skador.

Skulle Alonso, som gör comeback i F1 den här säsongen, ha fått skador som hindrar honom från att delta i de inledande loppen för 2021 F1-säsongen, skulle det innebära ännu ett tufft slag för Alpine F1. Det har redan varit snack om stallet efter att förre stallchefen Cyril Abiteboul lämnade företaget nyligen, och nya ledarskapet har varit lite av ett frågetecken.

Vi återkommer under fredagen med mer angående Alonsos tillstånd när vi vet mer.


Kommentarer

Ett svar till ”Alonso inlagd på sjukhus efter att ha blivit påkörd av bil”

  1. […] skrev igår kväll om att Fernando Alonso har varit inblandad i en trafikolycka när han var ute och träningscyklade i Schweiz. Stallet har nu släppt mer information kring […]