Force Indias nya VJM10 och ordkriget med Renault

Följde ni live-sändningen igår?
Inte, ja ni missade inte mycket. Som vanligt är det väldigt tråkiga lanserings evenemang som Formel 1 stallen ställer till med. Man skulle tycka att de med sina kunskaper och partners kunde arrangera bättre events, eller bara hålla sig till online lanseringar, men men.

En intressant sak har hänt under de första dagarna av lanseringar, ett ordkrig har startats mellan Renault och Force India. Spännande tycker jag som nu ser än mer framemot kampen i mitt fältet, det behövs lite känslor i sporten!
Det hela började med att Cyril Abiteboul kommenterade Force Indias, och andra mittfältstalls, förmåga att utveckla bilen under säsongen som kommer. Han menade såklart deras ekonomi och at det faktum att bilarna kommer att utvecklas i extrem takt under den stundande säsongen.

”It’s not the amount of arms you have, it’s the quality of your weaponry.”, sa Vijay Mallya som svar till Renault under lanseringen igår.  Rakt på sak och en viktig markering från Vijay, det är inte pengarna utan vad man gör med dem.

Den nya Force India bilen har fått sig ett ansiktslyft även den, vi såg ju ny färgsättning på Renaulten igår. VJM10 går över från svart till silver jämfört med förra årets bil och har generellt sett skalat ner på de olika färgerna.

Vi kan även notera en enorm ”hajfena”, eller ja det är mer som en ”hajvägg”. Vi får se om den inte kommer att se helt annorlunda ut när vi väl  anländer till Australien. Fram på bilen så har nosen fått tillbaka det lilla ”droppet” som var vanligt någon säsong sedan när de nya reglerna om chassi och nos höjd implementerades. Intressant att se den tillbaka på en F1 bil, speciellt när det var sådant liv om dem förra omgången. Vi ska titta på och diskutera bilarna närmare senare, men här har ni iaf nya Sahara Force India VJM10.

%d