Mercedes AMG F1 W10

Här är F1-världsmästarnas nya MercedesAMG W10

Den nya Silver-Arrow bilen har intagit banan.
Mercedes kör idag en shakedown av sin nya bil – Mercedes AMG F1 W10 EQ Power+ på Silverstone. Reglerna tillåter 100km körning utanför de ordinarie testdagarna för en s.k. ”filmningsdag”. Förutom att filma promovideos så ger det stallen även chansen att testa av systemen i bilen och se så allt rullar som det ska.

“The 2019 season will be a new challenge for all of us,”

Toto Wolff – Stallchef Mercedes

De största aerodynamiska förändringar på W10 har tillkommit på grund av det nya tekniska reglementet. Ny framvinge, ny bakvinge och allt som de har gett upphov till att förändra. Men man har även ”en helt ny power-unit”, där de största förändringen är helt ny och effektivare kylning. Detta har även påverkat aero-paketet på bilen som kunnat göra slimmare och tajtare. Man har även förbättrat ERS-systemet och denna allmänna paketeringen av de olika delarna som ska göra alltmer effektivt.

Intressant också att jobbet på den nya bilen började hela 16månader sedan, med en liten grupp ingenjörer. Den gruppen växte sedan under säsongen 2018 medan man slogs för sin femte titel.

Toto Wolff – Stallchef Mercedes

Reglerna har förändrats ganska väsentligt. Vi måste börja från början, vi måste bevisa oss igen – mot våra egna förväntningar och mot våra konkurrenter. Vi börjar säsongen med noll poäng, så vi tar ingenting för givet och det finns absolut ingen känsla av berättigande att vara längst fram. Faktum är att, med regeländringarna till den nya säsongen, har varje stall en chans på titeln och vi ser dem alla som ett potentiellt hot.

Every item is pushed tighter, made more slender – each change permitting us to improve the aerodynamic performance, ”

James Allison