BAR Honda > Honda > Brawn GP > Mercedes GP > ???

Lite udda titel ? Jo, men visst, men ni förstår snart vad jag menar. Som vi nämnt i ett tidigare inlägg så är Mercedes ett av stallen som inte accepterat erbjudandet om ett nytt Concorde Avtal om att fortsätta inom sporten efter 2012.

Vad Mercedes blev upprörda över var att Ferrari, Mclaren och Red Bull alla skulle få en högre bonus från CVC för att stanna i sporten. Man kan ju tycka att det är lite löjligt med tanke på siffrorna som nämndes i tidigare artikeln, men Mercedes eller Daimler som företag bidrar ju bara med pengar till en viss nivå, en nivå där dem tycker att dem får ut vad dem vill utav pengarna men utan att spendera för mycket. Att då kunna dra ner på pengarna som de vill spendera men samtidigt behålla samma budget skulle nog glädja många inom Daimler.

Och en än gång så kommer David mot Goliat in, för det är ju egentligen bara dem här 4 som kan neka ett sånt här erbjudande/avtal, Mercedes och Ferrari tillverkar bilar, Red Bull är Red Bull och Mclaren har ju byggt upp en enorm teknisk avdelning som sysslar med oerhört mycket saker plus att dem faktiskt också tillverkar bilar om något mindre än Ferrari och Mercedes. Lotus eller Sauber stallen är ju inte mycket annat än Formel 1 stall, dem kan ju inte neka eller sätta upp sig mot detta erbjudande/avtal.

Så till förklaringen av rubriken; Daimler hade nyligen ett möte för alla aktieägare och då var det en som hade uttryckt sin vilja för att Mercedes ska dra sig ur Formel 1. Enligt honom har medverkan i Formel 1 påverkat deras bilförsäljning negativt. Han nämnde också att dem har tappat mark till Audi och BMW. Han kallade de senaste 10 åren för " ett förlorat decennium " och tycker att Mercedes ska göra som BMW och dra sig ur Formel 1. Enligt rapporter ska hans tal ha följts av applåder.

Vad som dock inte framkommer är vad han vill göra med stallet. Vill han bara dra sig ur och försvinna eller vill han sälja det vidare? Och i så fall till vem eller vilka?
Vem skulle idag kunna köpa Mercedes F1 Team?
Visst Brawn GP vann mästerskapet, men det var med en bil som börjades designa utav Honda under 2007 med vissa förändringar för den nya motorn. Det kan inte upprepas nästa år om något liknande skulle hända, är det då någon mening med att göra det? För det skulle bara betyda att Brawn står där med ett stall som har mindre pengar än i år, fast bilen kommer inte vara som 2009, så dem kommer att förlora mycket mark mot Ferrari, Mclaren och Red Bull.