Ecclestone räddade Tysklands GP på Nurburgring

Enda anledningen till att Tyskland är med på årets Formel Ett kalender är att Bernie Ecclestone avstod från Nurburgrings vanliga race-avgift.
Det påstår tidningen Bild, som refererar till banans finansiella problem som riskerade att rasera deras alternerande planer med Hockenheim. Bild rapporterar att för att försäkra sig om att Nurburgring kunde arrangera sin tur nästa helg, gick Bernie Ecclestone med på att avstå från den vanliga race-avgiften på €14 miljoner.

“Bild har fått veta att utan gåvan skulle det inte köras något Grossen Preis von Deutschland den 7:e juli.” sa reportern Helmut Uhl. “Delstaten Rheinland-Palatinate och det konkurs försatta Nürburgring GmbH hade inte råd med avgiften.”

En talesperson för företaget som är ansvariga för Nurburgrings konkursförvaltning bekräftade: “Vi nådde en överrenskommelse på väldigt kort tid med Herr Ecclestone. Detaljer avslöjas inte.”
Medan Jens Lieser, administratör för Nurgburgrings konkurs, tillade: “Med sitt engagemang för Nurburgring, gjorde Herr Ecclestone tyska Formel Ett fans en jättestor tjänst.”

Källa: (GMM)

%d bloggare gillar detta: