Vettel omedveten om sin ledning om 36poäng

Världsmästaren Sebastian Vettel hävdar att han inte känner till poängskillnaden  i toppen av 2013 mästerskapet, eller att Fernando Alonso har hans huvudsakliga titelrival. Den trefaldiga världsmästaren är vidskeplig, han slinker alltid ner ett lyckomynt under snörningen på skorna och ger chassit ett kvinnligt namn på onsdagen innan säsongens första lopp.

Men på onsdag sa han till brittiska reportrar att hans medvetna ansträngning för att undvika att känna till poängställningen i mästerskapet, är bara för att ”hålla det enkelt”.
Tyska Vettel erkände att han visste att han är i ”en bra position” i mästerskapet, men insisterade att han inte har någon som helst aning om sin ledning om 36 poäng, eller att Fernando Alonso är tvåa. “Om du frågar mig om situationen nu – och snälla berätta inte – hur många poäng har du? Vem är tvåa eller trea i titelkampen? Jag vet inte, ” sa han. “Jag är inte helt säker, men jag tror Fernando är tvåa nu eftersom Kimi hade ett dåligt race i Kanada, men jag har ingen aning om poängen. Det första jag gör när jag får resultaten efter loppet är att riva av mästerskapsställningen och fokuserar på resten eftersom det är det som spelar roll för nästa race,” tillade Vettel

“Jag försöker medvetet att hålla allt enkelt. Vi har 20 lopp, om du lyckas maximera dem alla så har du en ganska bra chans att vinna mästerskapet i slutet.”

Vettel förklarade att fokusering på loppen istället för mästerskapet är rätt strategi för att prestera sitt bästa.
“Jag är inte dum, men just nu är det bästa att fokusera lopp för lopp och om det finns en öppning, dyka in och inte tänka två gånger.” sa han. 25-åringen insisterade också att han inte oroar sig för rivaler som Fernando Alonso och Lewis Hamilton, som alltid förebådar varandras talanger, men hyllar bara Adrian Newey designade Red Bull. “Jag förlitar mig inte på deras åsikt,” sa Vettel, som insisterar att han är nöjd med sin egen prestation sedan han klättrade upp till toppen av F1.
“Jag tycker inte vi behöver gömma oss,” tillade han. “Vi har visat tillräckligt mer än en gång, inte bara sett till mästerskapet men i flera olika race.”

Källa: (GMM)