F1 Nyhet: Kimi Räikkönen tar sabbats år från Formel 1

Kimi Räikkönen
Ingen Kimi Räikkönen i F1 2010

Ni som följer oss på Twitter eller har gått med i Facebook sidan kunde läsa om det redan sent igår natt…

Finska Turun Sanomat släppte nyheten igår,tisdag,  kväll att Kimi Räikkönen kommer att ta ledigt från Formel 1 kommande säsong.
Enligt Kimi manger Steve Robertson var McLaren enda alternativet för finländaren för 2010 men så blir inte fallet.

Alternativen på F1-nivå för nästa säsong var McLaren eller ingenting. Kimi och McLaren har inte kunnat komma överens, vilket betyder att han inte kommer köra i F1, åtminstone kommande säsong” – Robertson.

Kimi Räikkönens kontrakt hos med Ferrari avslutades ett år tidigt till förmån för dubbla spanska världsmästaren Fernando Alonso. Med Räikkönen ute ur bilden hos McLaren kan vi vänta oss en annonsering av årets världsmästare Jenson Button som stallkamrat till 2008 års vinnare Lewis Hamilton.
Ny omdöpta Mercedes GP blir troligtvis också då heltyskt, med både Nico Rosberg och Nick Heidfeld som hans stallkompis.

Franska medier rapporterar att Renault ska ha fått ett erbjudande från ryska investerare för 40% av deras F1 stall. Skulle en sådan affär accepteras av den franska biltillverkaren, kan vi förvänta oss dem i startfältet 2010. Det skulle även öppna för den ryske succé föraren i GP2 Vitali Petrov som stallkamrat åt Robert Kubica.

Som vi berättade igår skrev Timo Glock, som var på väg till Renault, på för Manor GP och kommer bli deras så kallade förste förare. Den andra föraren kommer väljas under vinter testerna som startar i februari. Stallet kommer även döpas om till Virgin Racing lagom till säsongspremiären i Bahrain.