F1 2010: Manor GP signar Timo Glock som förste förare.

Timo Glock
Timo Glock i Manor GP 2010

GP2 mästaren och förre Toyota föraren Timo Glock har skrivit på som förste förare för nya Manor Grand Prix. Glock slutade fjol året på tionde plats i mästerskapet, men missade de två sista tävlingarna efter en rygg/ben skada han fick under kvalet till Japans GP. Glock hade flera val till kommande säsong, bland annat Renault, som inte gjort beslut om sin framtid i Formel 1 ännu.

Jag hade olika val för 2010, några med mer etablerade stall.
Alla förare har samma slutmål, att vinna världsmästerskapet någon dag, men det sätt jag vill lyckas är att vara med om att bygga upp ett stall och spela en nyckel roll med att utveckla bilen. Därför är chansen med Manor Grand Prix väldigt spännande.
” – sa Glock om sitt val för F1 säsongen 2010.

Manors tekniska chef Nick Wirth är väldigt glad över att Timo Glock valde att skriva på med hans nya stall.

Det har varit min rekommendation från starten att vi ska ha minst en förare som kört 2009 bilarna, för att hjälpa oss i utvecklingen. Men att få en förare som inte bara tagit pallplatser men även visat sin talang och potential att ta oss framåt under många år är väldigt spännande.” förklarade Wirth och fortsatte,
Det faktum att han kommit och tittat på alla aspekter av vårat projekt innan han gjorde sitt beslut säger mycket om vad vi åstadkommit hittils. Nu kan vi knappt vänta på att få Timo bilen när testerna börjar nästa år.

Luca di Grassi som förbereder sig för Granja Viana karting racet nära Sao Paulo, Brailien, avslöjade till Xinhua nyhetsbyrån att han känner sig ha en bra chans för en plats i Manor GP. De ska vara i samtal med några stycken förare om en plats och han är en av dem.