F1 Test: Ericsson nöjd efter sista testdan

I sin sista dag på försäsongstesterna lyckades Marcus Ericsson köra hela 117varv i sin nya Caterham. Det var helt klart den nya svenska F1-förarens bästa testdag hittills. Tyvärr var Caterham fortfarande hela 4.8 sekunder efter ledande tid, som under lördagen var Felipe Massas testledande 1:33.258.

Marcus Ericsson var ändå nöjd med sista dagen och hade följande att säga:

”Jag är väldigt nöjd med att avsluta mina försäsongstester med så många varv och jag vill tacka teamet för att de jobbade så hårt inatt med att laga bilen efter de problem vi hade igår. Dagen gick helt enligt plan – vi började med några kortare körningar för att gå igenom inställningar och sedan körde vi nästan en hel racesimulering inklusive depåstopp, vilket var precis cad vi ville göra idag. Om det inte varit för den sena röda flaggan innan lunch så hade vi kört hela distansen, men med tanke på att bilen gick felfritt på eftermiddagen visar att vi ganska lätt hade kört klart race distansen och det är ett väldigt bra tecken inför starten av säsongen.”

”Under eftermiddagen installerade vi lite nya delar som kom från fabriken och spenderade lite tid med att prova olika inställningar med dessa och mot slutet av dagen fokuserade vi mer på prestanda och varvtiderna började gå ner. Det sista försöket var första gången någonsin för mig på supersofts och jag måste säga att jag var förvånad över hur mycket mer grepp de hade än soft-däcken!
Med mer erfarenhet av dem finns det helt klart mer tid att hitta och det kommer. Vi har fortfarande mer att hämta från hela paketet vad gäller ren fart, men vi måste vara nöjda med allt det jobb vi fick gjort idag, och för mig är det ett bra sätt att avsluta testerna med så mycket tid i bilen.”

”Jag ska tillbaka till fabriken nästa vecka för mer jobb i simulatorn, vi har också mer nya delar som kommer till Australien, så vi har mycket att se fram emot. Det här har så klart varit en tuff försäsong för Renault, men de fortsätter att förbättras och vi vet att de kommer att fortsätta att jobba hårdare än någonsin för att får fram den fulla prestandan som vi vet finns är. Allt som allt är jag nöjd för teamets och min egen del och jag ser framemot att starta säsongen ordentligt i Australien mer än någonsin.”

Källa: Caterham F1