Bahrain namnger kurva efter Michael Schumacher

Bahrain International Circuit meddelade på söndag att man kommer att döpa första kurvan efter den sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher. Banan kommer att hedra F1-legenden som en del av sitt 10-års jubileum, som även kommer att bli BIC’s första som nattlopp den 6:e april 2014.

Schumi vann det första loppet i Bahrain 2004 och har fortfarande varvrekordet på banan. Schumacher var även delaktig i designen av banan, då speciellt den första kurvan som nu kommer att få bära hans namn.

Zayed Al Zayani, Ordförande för Bahrain International Circuit:
“Med stöd från familjen, är det ett stort privilegium att kunna hedra den utan tvekan största racingföraren i F1 historien och någon som folket i Bahrain håller nära deras hjärtan. Från hans första framträdande på BIC 2004, blev han genast en inspiration för alla som älskar motorsport i kungariket och därför är det naturligt för oss att hedra honom på detta sätt.”
“Teamet på BIC fortsätter att erbjuda Michael och hans familj sina lyckönskningar.”
Sabine Kehm, sa på familjen Schumachers vägnar:
“Michaels familj skulle vilja tacka Bahrain International Circuit för denna gest, att erkänna Michaels framgångar i Formel Ett och hans intresse i bandesignen av BIC. Vi tar det som ett erkännande för hans passion för motorsport. Jag är övertygad om att Michael kommer att älska idén och känner sig väldigt hedrad över att ha en BIC kurva uppkallad efter sig.”
Det finns inga nya nyheter om Michael Schumachers tillstånd från sjukhuset i Grenoble. Det senaste som hördes var att man hade påbörjat uppvaknandet av Schumi, men det kommer att få ta den tid det tar.
%d bloggare gillar detta: