Hett rykte: Hulkenbergs framtid säkrad

Ett hett rykte på Suzuka efter söndagens Japans Grand Prix är att Nico Hulkernbergs framtid nu är säkrad.
“Tysken kommer att bli stallkamrat med Romain Grosjean,” meddelade italienska auktoriteten La Gazzetta dello Sport, om en möjlig uppställning i Lotus 2014.

Vissa med bra kontakter i depån hävdar däremot att Hulkenbergs nästa steg är tillbaka till Force India, medan andra påstår att det inte är omöjligt att han stannar hos Sauber. Före detta stallägaren Eddie Jordan, numera kommentator på brittiska BBC, sa på söndag att han är ”säker” på att Hulkenberg har skrivit på för Force India.

Hulkenberg själv avslöjar ingenting. “Min framtid kommer att lösa sig själv inom några veckor,” sa han och förnekade att han skrivit på något.

Men en annan brittisk kommentator, före detta F1-föraren Martin Brundle, sa på söndag att han har hört att Hulkenberg definitivt har skrivit ett kontrakt för 2014. Brundle vägrade däremot att säga med vilket stall, och förklarade att anledningen till att människor anförtror i honom är att de vet att han inte kommer att svika deras förtroende. Brundle gjorde kommentaren i närvaro av Sauber chefen Monisha Kaltenborn, som insisterar att Hulkenberg fortfarande är ”ett val” för det Hinwill baserade stallet 2014.

En rapport av den tysktalande Spiegel sa att en flytt till Lotus är på gång för Hulkenberg, men 26-åringen ”väntar tills efter samtalen med Sauber innan han gör sitt beslut”.

Mer säkert är att Romain Grosjean kommer att stanna hos Lotus nästa år, speciellt efter ännu ett starkt lopp till pallen på Suzuka på söndag. Precis ett år sen avskrev Mark Webber fransmannen som F1’s ”första-varvs galning”, men på söndag hade han mycket mer komplimanger att ge. “Vi är inte här för att blåsa rök i röven på han,” sa den rättframma australiensaren,“men i slutet av dan så gör han ett riktigt bra jobb det här året.”

Lotus chefen Eric Boullier sa att Grosjeans nya kontrakt nu bara är en formalitet.
“Jag måste få skriftligt tillstånd från min styrelse men sedan får vi se,” sa han.

Faktum är att Grosjeans form kanske ger Ferrari lite eftertanke, då fransmannen kontinuerligt presterar bättre än deras nya förare för 2014, Kimi Räikkönen. Före detta F1-föraren, numera fransk F1-expert, Patrick Tambay sa att Grosjean rider på vågen av nytt självförtroende. “Allt började för honom när Räikkönen meddelade att han lämnar stallet nästa säsong,” sa han till RMC Sport.
“Det fanns också en överföring av psykologisk- och teknisk-support, och Grosjean har nått en ny nivå,” tillade Tambay.
(GMM)