Caterham chef förnekar inte Kovalainen rykten

Caterhams stallchef har inte förnekat spekulationer om att Giedo van der Garde kan förlora sin race-sits.
Rykten de senaste dagarna och veckorna har föreslagit att den underpresterande holländska rookien kan ersättas av den förre föraren Heikki Kovalainen i en nära framtid.

Tillfrågad i Ungern angående vad der Garde/Kovalainen rykten, erkände stallchefen Cyril Abiteboul att den sponsrade holländaren ”har en del utmaningar” med årets Pirelli däck.
“Vi får se hur ändringarna till däcken den här helgen påverkar honom, men också hur uppgraderingarna till bilen påverkar hans utmaningar,” sa han.

“Men som alla andra, utmanas han, precis som jag utmanas dagligen av våra aktieägare. Så precis som alla andra måste han leverera,  men han har ingen särskild press, ingen mer press än någon annan i förare fältet,” tillade Abiteboul.

Samtidigt sa van der Gardes stallkamraten Charles Pic till RMC Sport att hans framtid bortom denna säsong är för närvarande öppen.
“Nyckeln för mig är att fortsätta min utveckling det här året,” sa han. “Det är fortfarande för tidigt på säsongen för att prata om mun framtid. Jag känner mig väldigt bekväm hos Caterham, men om möjigheter uppstår för vi undersöka dem,” tillade Pic.

(GMM)
Fotnot: Heikki blev på lördagen tillfrågad om han kommer att köra en Caterham denna säsong, men finländaren skrattade lite med ett leende medan han fortsatte gå..