Alonso – Red Bull rykten kan vara falskt larm

Mötet i Ungern mellan Christian Horner och Fernando Alonsos manager kan ha handlat om något helt annat än Ferrari-föraren.
Vi skrev tidigareatt tyska Sport Bild rapporterade att Red Bull hade bekräftat mötet i stallets husbil ägde rum på Alonsos manager Luis Garcia Abads begäran. Man publicerade även foton från mötet, vilket höjde den kittlande tanken att Alonso kunde köpa ut resten av sitt långa och lukrativa Ferrari kontrakt för att ansluta till rivalen Sebastian Vettel hos Red Bull 2014.

Men Auto Motor und Sport korrespondenten Tobias Gruner föreslog att det hela är falskt larm, då Garcia även är manager för Red Bull junioren Carlos Sainz Jr. Sainz testade nyligen både med Toro Rosso och Red Bull på Silverstone och insisterade efteråt att han ”inte skulle säga nej” om en möjlighet att gå upp till F1 kom upp 2014.
“Det kanske finns en lite procentuell chans, men jag är 18 år gammal och jag tror att om man har talang måste man även vara väl förberedd, att mogna som förare, få erfarenhet.” sa GP3 föraren till spanska tidningen AS. “Men om möjligheten kom, kan man inte säga nej eftersom det kan vara något som bara dyker upp en gång i livet.” tillade Sainz, son till rallylegenden Carlos Sainz.

Märkligt nog, när han fick chansen på söndag, förnekade inte Red Bull Christian Horner Alonso länken, och sa till tyska kanalen RTL att ”det kommer alltid finnas spekulation när vi har en plats ledig.”

Mercedes ordförande Niki Lauda däremot misstänker att alltihop har planterats för att destabilisera Ferrari.
“Det är den största nonsens jag någonsin hört, ett dumt rykte,” sa han. “Alonso har ett kontrakt för ytterligare tre år, 2014, 15, 16 – alla i paddocken vet det. Det är absolut inte sant.”

Ferraris stallchef Stefano Domenicali log: “Det psykologiska spelet är bara en del av den här sporten.”

(GMM)

%d bloggare gillar detta: