Svårt val att sluta utveckla årets bil – Rosberg

Fler vinster 2013, eller 2014 titeln?
Nico Rosberg är tvådelad om hur Mercedes ska  tackla andra halvan av den här säsongen. Tysken har vunnit två lopp med Mercedes bilen som bara blir bättre, medan hans stallkamrat Lewis Hamilton vann det senaste grand prixet i Ungern. Men med nya regler inför 2014, och flera stall som redan har vänt fullt fokus mot de nya bilarna, är Rosberg osäker på hur Mercedes borde fortsätta.

Till Auto Motor und Sport tycktes han erkänna att, trots att Mercedes har en toppbil, är chanserna att vinna 2013-titeln små.
“Vi har kunnat fira stora framgångar,” sa han. “Tyvärr, speciellt på grund av däcken, har vi inte varit konsekventa nog. Framstegen som vi har gjort, däremot, är enorma.” förklarade Rosberg. “Men vårt mål är att vara där Sebastian (Vettel) är.”

Med halva säsongen förbi har Red Bulls Vettel en 38-poängs ledning över Lotus Kimi Räikkönen, medan den närmaste Mercedes utmanaren är Hamilton, som är 48 poäng bakom. Rosbergs lucka till ledningen, däremot, är 88 poäng. 28-åringen erkände därför att regelrevolutionen för 2014 är en ”stor möjlighet” för ett fabriksstall som Mercedes.

Så borde Bracklet stallet lägga fullt fokus på 2014, eller fortsätta utveckla den nuvarande bilen för fler poles och vinster?
“Det är en svår fråga,” sa Rosberg. “Jag är delad. Å ena sidan, tycker jag det är coolt att komma till en race-helg med bästa bilen, tänka att jag kan ta pole och vinne. Det är en fantastisk känsla. Men å andra sidan, känner halva jag att nästa år är en stor möjlighet, på grund av förändringarna. Om vi bara fortsätter köra vad vi har nu så kan vi fortfarande ha lite framgång med den här bilen.” tillade han.

Vad Rosberg antyder är att Mercedes kan nu fundera på att ändra fokus och lägga alla stallets resurser på 2014 projektet. Stallchefen Ross Brawn erkänner att det är en möjlighet. “Till Spa och Monza har vi några stora uppgraderingspaket på gång,” avslöjade han. “Beroende på hur bra allting går, så ska vi ta ett beslut efter det för resten av säsongen.”

(GMM)