Infiniti Red Bull Racing

Red Bull leder även depåstopps ligan

Red Bull leder inte bara förar- och konstruktörsmästerskapet 2013, deras pitcrew är även det snabbaste i Formel Ett. Detta enligt Auto Motor und Sport, som rapporterar att det genomsnittliga depåstoppet för Sebastian Vettel och Mark Webber hittills i år endast tagit 2.83 sekunder.
“Under andra halvan av förra året var vi i genomsnitt tre tiondelar snabbare än Red Bull,” sa McLarens sportchef Sam Michael. “Nu är det tvärtom.”

Ferrari är näst snabbast med en genomsnittlig tid av 2.9 sekunder, följt av Mercedes med 3.06 sekunder. Auto Motor und Sport skriver också att Red Bull står för de fem snabbaste depåstoppen för säsongen hittills, med Webbers 2.13 sekunder i Malaysia som det snabbaste. Mercedes tror däremot att de kan vara snabbare än så. “Vi gjorde ett träningsstopp på 1.6 sekunder,” sa sportchefen Ron Meadows. “Men så klart, under träning är man inte under samma press som ett faktiskt stopp under ett lopp,” erkände han.

Faktum är att tiderna ser ut att öka runt en halv sekund under andra halvan av säsongen. Efter att Webbers flygande hjul träffade en kameraman i Nurburgrings depågata, har FIA förberett sig för att införa ett system där en backup rad stift på hjulmuttrarna kommer att säkerställa att ett löst hjul inte kan flyga av en bil. Auto Motor und Sport sa att Red Bull testade systemet frivilligt i Ungern, vilket kostade Webber och Vettel ca en halva sekund per stopp.

(GMM)