Senna, Schumacher & Vettel ”extra själviska”

Gerhard Berger har vägrat att hoppa på vagnen med Sebatian Vettel kritiker efter ”Multi-21” affären.

Senast att kritisera den regerande världsmästaren är Lotus stallchef Eric Boullier, som anser att det var fel av Vettel att ignorera Red Bulls-stallorder i Malaysia.
”Jag vet inte någon i världen som inte skulle kunna lyda sitt bolag och inte bli straffad, eller ens ge en förklaring till varför de inte lydde.” sa han.

”En av våra förare (Kimi Räikkönen) är känd för att i princip göra som han vill, men när du har 600 personer bakom dig finns det en viss respekt du måste visa stallet”, tillade han.

Gerhard Berger – Ayrton Sennas mest kända stallkamrat – ser det däremot på ett annat sätt.
Den frispråkiga österikaren sätter Vettel i samma kategori som den store Senna, och även Michael Schumacher.

”Det finns förare som Senna eller Schumacher eller Vettel som utvecklar en extra själviskhet på banan”

Berger till Auto Bild

”Situationer som den i Malaysia tar fram deras ’killer instinct’, då de endast tänker på en sak — ’Jag vill vinna det här loppet’.
I slutändan är det det som gör den till en trippel, femdubbel, eller sjudubbel världsmästare”, tillade han.

Vissa, som världsmätaren från 1997 Jaques Villeneuve har sagt att Vettels körning i Sepang avslöjade hans avsaknad för ”ära” och ”respekt”, men Berger tror att det är ”de andra som inte vinner som sover sämst”.

Hans tips till Mark Webber är därför att ”torka munnen, sätta foten på gasen och visa världen att han kan vinna över Sebastian Vettel”.
Och det är för att ”killar som Schumacher, Senna och Vettel” kommer alltid ignorera stallorder ”så länge det inte gynnar dem”.

(GMM)