Sauber till Kina tack vare Ericssons sponsorer

Det har varit en del dystra rapporter som svenska Marcus Ericssons stall Sauber senaste tiden. De mest alarmerande har gjort gällande att det schweiziska stallet inte ens skulle ta sig till nästa F1-lopp, Kinas Grand Prix.
Nu kommer det däremot rapporter från Autosport att stallet kommer att kunna delta i Kina tack vare ett en, eller flera, sponsorer gått in med förskottsbetalning för att täcka de löner och avgifter som mest akut behövts betalas. Finska SuomiF1 skriver dessutom att det är just Marcus Ericssons svenska sponsorer som bistått med pengar.

Stallchefen Monisha Kaltenborn har öppnat upp lite om stallets situation och berättat för schweiziska tidningen Blick att man håller på att jobba på en stabilare och mer långsiktig lösning. Men hon har inte gått in på mer detaljer än så vad gäller Sauber Motorsports framtid.
Tidigare i veckan har det även florerat en del rykten om att stallets motorleverantör Ferrari skulle kunna lösa deras ekonomiska problem, genom Alfa-Romeo. Om det skulle innebära ett större huvudsponsor avtal eller att man helt enkelt köper upp stallet och senare byter namn har inte spekulationerna gått in på.

%d bloggare gillar detta: