Rich Energy säger upp sponsoravtalet med Haas F1

Det omdiskuterade energidrycks-bolaget Rich Energy har, enligt sig själva, sagt upp sitt sponsoravtal med Haas F1 Team. Bolaget meddelade det hela på Twitter, genom att skylla på dålig prestation.

Artikeln uppdaterad med svar från Haas….

https://twitter.com/rich_energy/status/1148994221686370304

Men det kan ligga helt andra anledningar bakom uppsägningen än Haas dåliga prestation den här säsongen. I Maj förlorade Rich Energy i domstol mot ATB, ägare av Whyte Bike, för att ha gjort intrång på deras upphovsrätt. Det hela gällde logotypen, som hos båda bolagen föreställer en hjort.

Döm själva, men de är onekligen väldigt lika. Med det sagt så vet jag inte om de medvetet kopierat logon eller bara haft en designer som var lat.
Som en del av domlustet så skulle Rich Energy betala skadestånd till ATB, och behövde därmed visa upp sina finanser och redogöra bl.a. för sponsoravtalet med Haas F1 Team. Kanske var det den här sista punkten som var avgörande för dem att avsluta samarbetet.

Vad detta betyder för Haas del vet jag inte vid nuläget. När bilen presenterades i de nya svart-guldiga färgerna i vintras så var det många som undrade om energidrycks bolaget som ingen hade hört talas om innan, än mindre någonsin sett en burk av deras dryck. Men vissa med information sa då att man fått förskottsbetalning på pengarna, vilket man får hoppas med tanke på allt som hänt med Rich Energy den senaste tiden. Haas har också klarat sig utan en titelsponsor hittills innan den här säsongen, så de överlever nog även detta.

Uppdatering kl 11

Haas har kontrat, även de på Twitter, till Rich Energys tidigare påstående.