Ricciardos sits säker hos Red Bull

Daniel Ricciardos plats hos Red Bull är säkrad bortom 2014 har stallchefen Christian Horner bekräftat.

Australiensaren tog steget upp i år från energidrycks bolagets andra stall Toro Rosso, för att ersätta sin landsman Mark Webber. Personer inom stallet har sagt att de blev "överraskade" över hur snabbt 24-åringen kom till rätta och hur konsekvent snabb han har visat sig vara vid sidan av världsmästaren Sebastian Vettel.

”Trots att Sebastian har haft mycket otur i år”, sa stallets ägare Dietrich Mateschitz förra veckan, ”har Daniel överraskat alla genom att inte visa några svagheter från dag ett.”

”Vi blev kritiserade förra året för att vi gav Daniel chansen”, tillade han och syftade på Red Bulls överväganden förra året över att signa Kimi Räikkönen i stället.
”Men vi gjorde rätt beslut”, insisterade Mateschitz.

Som med alla Red Bull-uppfostrade atleter, har Ricciardo ett långsiktigt avtal men hans sits hos det regerande världsmästarstallet verkar också mer än säkert.

”Jag kan inte prata gott nog om vad Dan har gjort under de första fem loppen och att hantera det här paret är en tur genom parken jämfört med tidigare år”, sa stallchefen Christian Horner.

”Vi har alltid trott på kontinuitet och stabilitet och Dan har ett långtidskontrakt med stallet”, citeras han i Daily Mail.

”Jag tror det är högst osannolikt att han är någon annanstans nästa år”, tillade Horner.

Källa: GMM