Ricciardo först i kö till Red Bull Racing

Daniel Ricciardo har tagit pole-position för att efterträda sin australiensiska kamrat Mark Webber hos Red Bull nästa år.
Efter den så kallade ”Multi 21”-affären och efterföljande rykten om att Webber kan skriva på med Porsches Le Mans satsning, har tecken på att Sebastian Vettel kommer att få en ny stallkamrat för 2014 växt.
Den tidiga favoriten var Kimi Räikkönen, men Red Bulls förarmanager Dr Helmut Marko insisterar på att han ”inte har bråttom” att göra ett beslut.
”Många förare vill köra för Red Bull, och vi har två riktigt bra juniorer,” citerades han av nyhetsbyrån APA på Red Bull Ring banan i Spielberg under måndagen.

”Jag är inte orolig över att vi skulle ha något annat än två toppförare i slutändan.”

De ”två väldigt bra juniorer” som Marko refererade till är Toro Rosso duon Ricciardo, 23, och den lika gamla fransmannen Jean-Eric Vergne.
”Generellt är vi nöjda med båda förarna” sa Helmut Marko.
”Ricciardo är just nu den bättre av dem. Vergne är för ivrig, han begär för mycket av de känsliga däcken i kvalet.”

Precis som stallets ägare Dietrich Mateschitz, har Marko inte helt uteslutit att förlänga med Webber för 2014. Han förnekade att 36-åringens relation med Vettel nu skulle vara ohållbar, och insisterade att det finns spänningar endast därför att båda förarna är ”alfa hannar”.
”De jobbar konstruktivt ihop, och det räcker.” sa Marko. ”Så länge det förblir så behöver vi inte oroa oss. De har aldrig varit bra vänner, men de har en arbetsrelation som fortfarande fungerar.”

Under tiden har australiensaren Ricciardo lovat att försöka påverka Markos beslut, vilket kommer att göras under sommaren. ”Sjunde platsen i Shanghai skadade iallafall inte mina chanser,” sa han till Speed Week.
”Men jag vet att jag måste göra mer om jag ska ha en bra chans att ta platsen i Red Bull. Jag måste bevisa att det inte bara var en engångsföreteelse.” tillade Ricciardo.

Han erkände att insatserna, och pressen, är höga.
”Jag ser det som ett incitament, inte en belastning,” sa föraren från Perth och fortsatte ”Mitt mål är att få platsen, och jag vet att det förväntas mycket av mig. Det är upp till mig att få fram resultaten.”

(GMM)

%d bloggare gillar detta: